BIM

Az XXI. század épületüzemeltetési elvárásainak megfelelve a piacon az elsők között a belsőépítészeti tervezést az ügyfél igényére az épületinformáció menedzsment modellbe (BIM – Building Information Model) illesztjük. Ehhez kapcsolódóan létrehoztuk új üzletágunkat, a létesítményüzemeltetést, ez a divízió felmérés és racionalizálás útján teszi digitalizálttá, “okossá” és költséghatékonnyá ezeket az épületeket.

ÉPÜLETFELMÉRÉS

Az Arterior tárházában megtalálhatók a legmodernebb képalkotó lézerszkennerek, amelyek 360 fokban gömbpanoráma-szerűen pásztázzák a teret és amelyből létrehozható a létesítmény háromdimenziós, digitális modellje. Az így kapott adatok képezik majd azt a fundamentumot, amelyre egy egységes, BIM-alapú létesítménygazdálkodási modell felépíthető.

3D épületfelmérés

Nagy pontosságú Leica lézerszkennerekkel dolgozunk, előnyük a hagyományos felméréshez képest, hogy módszerünkkel minden méretadat rendelkezésre áll, utólag lemérhető a 3D pontfelhőről az irodánkban. A pontfelhőből igény szerinti részletezettségű 3D BIM modellt építünk.

3D külső épület és terepfelmérés

DJI drónnal és Leica Multistation-nel dolgozunk, így pontos képet kapunk a terepről és a tetőkről. Ez a felmérés összeilleszthető a belső 3D felméréssel, így létrejön az épület és a telek virtuális BIM modellje.

Falakban lévő vezetékek és csövek

Digitális eszközeinkkel képesek vagyunk felmérni a falakban lévő rejtett csöveket, elektromos vezetékeket, tartóvázat, mi több, a betonacél-korróziót vagy a beázásokat is. Ezt is képesek vagyunk méret- és pozícióhelyesen 3D BIM modellben dokumentálni.

BIM - alapú tervezés, mérnöki tanácsadás

Az Arterior tanácsadási üzletága túlmutathat egy 3D-és képalkotó felmérésen és az azt követő modellezésen. Szükség esetén szabályzatokat dolgozunk ki, szerződéseket vizsgálunk át, segítünk sikeres tendereket lebonyolítani. Elkészítjük egy létesítménygazdálkodási szervezet érettségi profilját, rávilágítunk, mely területeken látunk elmaradást és javaslatokat teszünk technológiai, de akár szervezeti szinten is a fejlesztésekre.

Generáltervezés

Kollégáink számos nagy tervezési projektben próbálták már ki szaktudásukat. Az összes tervezési szakágat lefedő generáltervezést vagy egy-egy tervezési célfeladatot is tudunk vállalni vázlattervi szinttől a kiviteli terv szintjéig. 3D BIM modell segítségével történik az ütközésvizsgálat és a 2D nézetek leképzése.

Látványtervek, berendezési tervek

Tevékenységünkkel segítjük a jobb térkihasználásban és a magas minőségi, esztétikai és funkcionális szintet képviselő bútorokat és berendezési tárgyakat, eszközöket megtalálni és ideálisan elhelyezni - a változatokat virtuáisan érdemes kipróbálni.

Mérnöki szaktanácsadás

Segítünk vitás helyzetekben vagy ha csak egyszerűen tapasztalt szakemberek tanácsaira kíváncsi, mivel ismerjük a szakmai sztenderdeket és az építésügyi jogszabályokat.