BIM

Az XXI. század épületüzemeltetési elvárásainak megfelelve a piacon az elsők között a belsőépítészeti tervezést az ügyfél igényére az épületinformáció menedzsment modellbe (BIM – Building Information Model) illesztjük. Ehhez kapcsolódóan létrehoztuk új üzletágunkat, a létesítményüzemeltetést, ez a divízió felmérés és racionalizálás útján teszi digitalizálttá, “okossá” és költséghatékonnyá ezeket az épületeket.

3D ArchiCAD elemkönyvtár

ÉPÜLETFELMÉRÉS

Az Arterior tárházában megtalálhatók a legmodernebb képalkotó lézerszkennerek, amelyek 360 fokban gömbpanoráma-szerűen pásztázzák a teret és amelyből létrehozható a létesítmény háromdimenziós, digitális modellje. Az így kapott adatok képezik majd azt a fundamentumot, amelyre egy egységes, BIM-alapú létesítménygazdálkodási modell felépíthető.

3D ArchiCAD elemkönyvtár

3D épületfelmérés

Nagy pontosságú Leica lézerszkennerekkel dolgozunk, előnyük a hagyományos felméréshez képest, hogy módszerünkkel minden méretadat rendelkezésre áll, utólag lemérhető a 3D pontfelhőről az irodánkban. A pontfelhőből igény szerinti részletezettségű 3D BIM modellt építünk.

3D ArchiCAD elemkönyvtár

3D külső épület és terepfelmérés

DJI drónnal és Leica Multistation-nel dolgozunk, így pontos képet kapunk a terepről és a tetőkről. Ez a felmérés összeilleszthető a belső 3D felméréssel, így létrejön az épület és a telek virtuális BIM modellje.

3D ArchiCAD elemkönyvtár

Falakban lévő vezetékek és csövek

Digitális eszközeinkkel képesek vagyunk felmérni a falakban lévő rejtett csöveket, elektromos vezetékeket, tartóvázat, mi több, a betonacél-korróziót vagy a beázásokat is. Ezt is képesek vagyunk méret- és pozícióhelyesen 3D BIM modellben dokumentálni.

3D ArchiCAD elemkönyvtár

BIM - alapú tervezés, mérnöki tanácsadás

Az Arterior tanácsadási üzletága túlmutathat egy 3D-és képalkotó felmérésen és az azt követő modellezésen. Szükség esetén szabályzatokat dolgozunk ki, szerződéseket vizsgálunk át, segítünk sikeres tendereket lebonyolítani. Elkészítjük egy létesítménygazdálkodási szervezet érettségi profilját, rávilágítunk, mely területeken látunk elmaradást és javaslatokat teszünk technológiai, de akár szervezeti szinten is a fejlesztésekre.

Generáltervezés

Kollégáink számos nagy tervezési projektben próbálták már ki szaktudásukat. Az összes tervezési szakágat lefedő generáltervezést vagy egy-egy tervezési célfeladatot is tudunk vállalni vázlattervi szinttől a kiviteli terv szintjéig. 3D BIM modell segítségével történik az ütközésvizsgálat és a 2D nézetek leképzése.

3D ArchiCAD elemkönyvtár

Látványtervek, berendezési tervek

Tevékenységünkkel segítjük a jobb térkihasználásban és a magas minőségi, esztétikai és funkcionális szintet képviselő bútorokat és berendezési tárgyakat, eszközöket megtalálni és ideálisan elhelyezni - a változatokat virtuáisan érdemes kipróbálni.

3D ArchiCAD elemkönyvtár

Mérnöki szaktanácsadás

Segítünk vitás helyzetekben vagy ha csak egyszerűen tapasztalt szakemberek tanácsaira kíváncsi, mivel ismerjük a szakmai sztenderdeket és az építésügyi jogszabályokat.

3D ArchiCAD elemkönyvtár

Facility management

Hatékonyabbá tesszük szervezete működését, hogy megvalósítsa és kiteljesítse a benne rejlő potenciális lehetőségeket, az elérhető legjobb facility management módszerek alkalmazásával. Az Arterior olyan adatbázis- és tervtár szerkezet létrehozásában nyújt segítséget, amelyben tárolható a BIM-modell összes, az épülethez tartozó (gépészeti, belsőépítészeti, biztonságtechnikai, üzemeltetési) adata. A létrejövő adatokba az Arterior által elkészített épületnyilvántartási- és üzemeltetési „kézikönyv” lehel életet: így többet nem lesz probléma, hogy melyik poroltó szorul javításra, hiszen a rendszer – akár táveléréssel, mobil applikációval üzeneteket küld a témafelelősöknek.

3D ArchiCAD elemkönyvtár

Ingatlanüzemeltetési audit

Átvilágítjuk működését, javaslatokat teszünk a jó gyakorlatokra és külön felhívjuk a figyelmet az üzemeltetést érintő megtakarítási lehetőségekre. Dokumentáljuk az üzemeltetéshez kapcsolódó belső szabály- és felelősségi rendszert, hogy a megfelelő működési struktúra oktatható, bemutatható legyen.

3D ArchiCAD elemkönyvtár

Hiányzó jegyzőkönyvek pótlása

Nincs az Ön által üzemeltetett épületnek szervízkönyve, munkahelyi kockázatértékelése, menekülési útvonal terve, megelőző karbantartási terve, energiamegtakarítási intézkedési terve? Hiányosak, lejártak az elektromos mérési jegyzőkönyvek? Ezek pótlásában jutányos áron tudunk segíteni!

3D ArchiCAD elemkönyvtár

Teljeskörű létesítménygazdálkodási rendszer kiépítése

A BIM-alapú FM rendszer alkalmas beszerzés menedzsmentre, készletgazdálkodásra, eszközmenedzsmentre, létesítménygazdálkodásra és felügyeletre, költöztetés- és munkaszervezésre, vezetői információk kigyűjtésére és átadására, életciklus-menedzsmentre a tervezéstől a bontásig.

3D ArchiCAD elemkönyvtár

3D ArchiCAD elemkönyvtár

Regisztráljon, és töltse le 3D ArchiCAD elemkönyvtárunkat!

Az Arterior által gyártott/forgalmazott egyes bútorcsaládokhoz ArchiCAD elemeket, elemkönyvtárakat teszünk elérhetővé. A gyártói honlapok állományai, információi alapján készített parametrikus termékmodell tárgyak tartalmazzák az adott bútor/márka lehetséges variációit (például: karfával vagy anélkül, forgólábbal vagy fix lábbal, stb.); tartalmazzák az adott bútor/márka szín- és anyagválasztékát; a beállított variációk alapján generálódó árazatlan költségvetés-kiírás javaslatot; az adott bútor/márka gyártói és forgalmazói weblapeléréseit.